גם ותיקי קהילת המודיעין בארה"ב בחורפה
Posted 21 ביולי 2003
on:ושוף שלום. לאחר טיול מושלם בגולן (חוץ מהווספה העגלה שלי שמתקשה להוריד הילוכים בעלייה), חזרתי כדי להמשיך להציק בנושא הלא ממש חשוב של עיראק, ושקרי הממשל שכשכש בכלב והעמיד את העולם במצב הרבה יותר מסוכן משהיה עד מרץ השנה.
כפי שהבטחתי, נעבור עכשיו לתגובות הקשות שמעורר היחס של ממשל בוש לעובדות מודיעיניות בקהילת המודיעין האמריקאי. בקישור הבא
http://www.salon.com/news/feature/2003/07/16/vips/
תוכלו לקרוא את המכתב הגלוי ששלחו ראשי הארגון "ותיקי קהילת המודיעין למען שפיות" לנשיא בוש. במכתב מגנים ותיקי מקצועני הריגול והמידע את הלחצים שהפעיל הממשל על קהילת המודיעין לייצר תשוובת לפי הזמנה, וקוראים להתפטרותו של סגן הנשיא צ'ייני, שאת אחריותו הישירה להונאה בנוגע לתוכנית הגרעין של עיראק הם מוכיחים באופן משכנע ביותר.
בקישור הבא
http://www.salon.com/news/feature/2003/07/18/vips/index.html
תוכלו לקרוא ראיון עם צוות ההיגוי של הארגון הזה, בו הוא מסביר את הסכנות שבכיפוף מידע מודיעיני לצורך הצדקת מדיניות. כפי שהוא מסביר, בהחלט מקובל ואף בלתי נמנע שהדרג הפוליטי ישתמש במידע המודיעיני האובייקטיבי, הניתן לו על ידי שירותי המודיעין, כדי להצדיק ו"למכור" מדיניות. דבר אחר בתכלית הוא להתעלם לחלוטין משורה של התראות מצד שירותי המודיעין, לפיהן מידע מסוים הוא פשוט לא נכון, ולהציג אותו לאומה כהצדקה למלחמת מנע, או מלחמת יש ברירה אם לנקוט במונח משלנו.
בנוסף, כבר יש שמועות על הוכחות חותכות לקנוניה כלכלית. אלה מכם שעוקבים מקרוב אחרי הסצנה בוושינגטון זוכרים שבתחילת2001 קיים סגן הנשיא שיחות סגורות עם חבורה של "יועצים" בתחום האנרגיה. היועצים הללו ייצגו כמובן את האינטרסים של התעשיה, והשיחות האלה נערכו ערב התפוצצות הבועה של אנרון. בקיצור, עכשיו עולות טענות שבפגישות הללו נדונו, למרבה הפלא, שדות הנפט העיראקיים והתשתיות הקשורות בהם. שנתיים לפני המלחמה. המממם. על השמועות הללו תוכלו לקרוא כאן:
http://www.veteransforcommonsense.org/newsArticle.asp?id=899
לאחרונה ניסו רבים לצייר את חבורת ה"ניאו-שמרנים" כאינטלקטואלים מבריקים, אם גם קיצוניים, ואנשים בעלי ראייה רחבה באמת של המצב העולמי. לאט-לאט מתבררת צדקתם של אלה מאיתנו שחשדו. במה חשדו? בכך שה"שמרנות הרחומה" של ממשל בוש היא בסך הכל עוד מסווה לתיאוריית הדולר אובר אלס. אבל לא הכל שחור. האמת, לשם שינוי, מתחילה להתברר בתזמון מושלם. אם הדמוקרטים ישכילו לבנות קואליציה של האנשים השפויים, המבינים שזה עשרות שנים לא היה לארה"ב נשיא מסוכן כל-כך, עוד יהיה טוב ב-2004. ובינתיים? שיהיה לכם יום ירוק.
2 Responses to "גם ותיקי קהילת המודיעין בארה"ב בחורפה"

ובעניין נשיא מסוכן – למה הפלישה לעיראק הופכת את בוש למסוכן יותר מקודמו שפלש ליוגוסלביה?

Comments are closed.
24 ביולי 2003 at 12:08
צר לי שאני חוזר לנושא הממשל הדמוקרטי – בשמונה השנים של ממשל קלינטון אירע מחדל מודיעיני חמור, שהוא ההתעלמות מאל-קעידה ומאיום הטרור על ארה"ב (למרות מכונית התןפת בתאומים, שהיתה צריכה להדליק נורה אדומה). בלי להיות מומחב למודיעין, סביר בהחלט שחלק מן המחדל הוא כשל פוליטי.
שירותי המודיעין הם גופים ענקיים, המשולים לנושאת מטוסים שאינה משנה כיוון במהירות. סוף המלחמה הקרה מצא אותם ערוכים לאיום הלא נכון, והנשיא היה צריך להתערב ולהטות אותם לכיוון הנכון. הוא לא עשה כן.
כך קרה שב 11.9 היו לסי.איי.איי אנשים ששולטים בבולגרית ורומנית אבל אף לא דובר פושטו (השפה המדוברת באפגניסטן) אחד.
אומר זאת בישירות – אם מאתיים החללים בעיראק נזקפים לחובתו של בוש, (בהנחה שהמלחמה היתה מיותרת) 4000 ההרוגים בתאומים הם אחריות המשטר הקודם.