סקווווופ! (טוב, לא באמת): תעלומת השנים החסרות ביהדות
Posted 29 בפברואר 2008
on:- In: פרשת השבוע
- 5 Comments
צ'מעו קטע.
מסתבר (ואני לא ידעתי את זה, וגיליתי את זה רק בוויכוח עם איזו כהניסטית מופרעת אך בקיאה ומעניינת לוויכוח באיזה פורום) שאם הולכים לפי המקורות היהודיים, בית המקדש הראשון חרב ב-422 לפני הספירה (וסליחה מאלה שכבר ראו ובטח לא הבינו מה אני מקשקש. לפני הספירה), ולא ב-586 לפני הספירה כמו ששאר העולם יודע. בחיי. תבדקו בגוגל "חורבן בית ראשון" ו"לבריאות העולם" ותראו שהתאריך האחיד המקובל הוא שנת 3338 לבריאת העולם. אנחנו היום בשנת 5768 לבריאה. תעשו חשבון. תודה.
עכשיו, זה כשלעצמו לא היה מדהים כל-כך, וניתן לתירוץ. אלא שלפי אותה ספירה יהודית, בית המקדש השני חרב בשנת 3828 – 68 לספירה – רק שנתיים זניחות הפרש מהספירה המקובלת בשאר העולם. איפה נעלמו 160 ומשהו שנה??
עכשיו, הכהניסטית המופרעת דלעיל מתעקשת לקרוא כפשוטו וממציאה (לא היא ממציאה אבל מנפנפת) באיזו תיאוריה הזויה לפיה כל התארוך המקובל של האימפריות הבבלית והפרסית (ובהתאמה גם האשורית) שגוי בתכלית וצריך להזיז אותו כדי להתאימו לגרסה הרבנית הקדושה.
לא נלאה אתכם בפרטים, אבל במהלך שיטוטיי ברשת גיליתי שגם לזה (השבח לאלת האינטרנט) יש עמוד בוויקיפדיה, והחכמתי, וגיליתי שלא כל היהודים הדתיים מוצאים צורך לשנות את כל ההיסטוריה כדי להסביר. שוין. אם אתם מכירים תיאוריות מעניינות בנושא – כנסו כנסו, אתם ראשונים.
5 Responses to "סקווווופ! (טוב, לא באמת): תעלומת השנים החסרות ביהדות"

מה שציינת אינו יכול להסביר את התעלומה, כי אדר א' נוסף בלב מוקדם מדי אחרי חורבן בית ראשון (יעני אחרי הקמת בית שני).
כמו כן, בלוח העברי העתיק, המשתמע מתוך מגילות ים המלח, היתה כבר שנה מעוברת (הלוח ההוא היה לוח שמש, שגם הוא דורש שנה מעוברת)
בכל מקרה, תודה על התגובה, במיוחד לאור ההיענות האדירה של צאן מרעיתי הקבוע והמתמנייק… 😛


האמת היא אחרי שאחד המרצים שלי נתן לנו לקרוא את הערך על ריצ'ארד לב-ארי בכיתה, ואז הביא 15 דוגמאות לטעויות קריטיות שם, הפסקתי להסתמך על ויקיפדיה, אבל אני אצא מנקודת הנחה שכאן אין יותר מדי טעויות עובדתיות.
[אגב, מכיוון שאני כותב לך כאן בהרגשה אישית כאילו שאני מכיר אותך, לפחות בפנים, אבל לך אין מושג מי אני – ראיינתי אותך לפני בחירות 2003, כשעוד היית דובר המפלגה שעכשיו אתה נהנה לקטול פעם בכמה זמן (ובמידה רבה מאוד של צדק), ולא השמטתי אפילו מילה אחת ממה שאמרת, אם אתה זוכר :-)]


הכותרת היתה "הבית אשכרה בוער" או משו 🙂


זה לא היה אתר שמיניסטים בלבד, זה היה מגזין נוער (שנסגר חצי שנה אחרי זה בערך כשהתגייסתי)
לגבי הכותרת – זה היה ציטוט שדי שיעשע אותי אבל לא יכולתי שלא להסכים איתו, והרעיון הראשוני היה לעשות את זה בתור שילוב עם "העיירה בוערת", אבל זה לא הצליח… אז זה מה שנשאר 🙂

Comments are closed.
3 במרץ 2008 at 16:51
(מה שהתברר לי עכשיו שיכולתי לעשות אפילו בויקיפדיה), התברר שהכהניסטית החביבה יכולה לנוח ולתת ללוחות השנה של האימפריות הבבלית והפרסית לנוח במקומן המכובד.
בשנה העברית כידוע יש 354 ימים. בלוח השנה הגרגוריאני יש 365 ימים (והשנה, כמו בכל שנה מעוברת, ישנם 366 ימים).
חז"ל שמו לב לבעיה הזאת והוסיפו את חודש אדר א' מדי כמה שנים, אך עם זה החלו הסנהדרין רק בימי בית שני.
אגב, זו לא המצאה יהודית, וגם עמים אחרים פה בשכונה עשו את זה כדי להתאים את לוחות השנה שלהם לעונות השנה החקלאיות.